kezilabda-90

Hazai pályán győzött a marcali női kézilabda csapat

MARCALI | Volt mit törleszteni a hazai csapatnak, mert az előző bajnokságban mindkétszer vereséget szenvedtek a volt kinizsis lányoktól. A 10. percig mindig a Marcali szerzett előnyt, a vendégek pedig egyenlítettek.

 

Az első negyedórát Balogh Beatrix találata zárta, először alakult ki jelentős különbség (10–6). Úgy tűnt korán eldőlt a bajnoki pontok sorsa, de a lelkesen kézilabdázó Rába-partiak a félidő végére ismét felzárkóztak. A 28. percben a harmadik kiállítás után a játékvezetők Pék Petrát végleg kizárták a játékból. Szünet után Fehér Kitti lőhetett büntetőket. A győri Imrefalvi átlövései utat találtak a hazaiak kapujába, így a 37. percben egyenlített a vendégcsapat.

 

A döntő szakaszban Major Andrea percei következtek, a hazaiak beállósa három perc alatt háromszor volt eredményes. Az ifjúsági kézilabdázók kezdték az ütemes tapsot, amit átvett az egész szurkolótábor. A biztatást meghálálták a marcali lányok. Akaratban és játékban is felülmúlták ellenfelüiket. Az 55. percben 37-27-es állást mutatott az eredményjelző.

Továbbra is szigorúak voltak a játékvezetők. A befejezés előtt Fehér Kitti kapott piros lapot. Balogh Beatrix valamennyi játékosának lehetőséget adott, a Győr pedig egy kicsit kozmetikázott az eredményen. Jól sikerült a Marcali VSzSE hazai bemutatkozása. A somogyi együttesben nem akadt gyenge pont.

Marcali VSzSE–VKLSE Győr 37–30 (18–16)

Marcali, 300 néző, V. Csányi, Zörgő.

Marcali VSzSE: Győri – Balogh B. 5, Müller 5, Major A. 6, Pék P. 1, Balogh P. 4, Balogh M. 9. Csere: Krajczár (kapus), Gácser 4 (2), Fehér 3 (3), Hanusz, Bors, Kollár, Vajai. Játékosedző: Balogh Beatrix.