I. Kiss László Emléktorna – tornagyőztes a Marcali!

Ma rendezte meg a Marcali VSZSE Kézilabda Szakosztálya első alkalommal, az elhunyt elnökükre emlékezve a Kiss László Emléktornát. A felkészülési időszak utolsó harmadának kezdetére időzített torna a Hévíz, a Zalaegerszeg és a Pécs NBII -es női kézilabdacsapatait hozta a városunkba.

A szép számmal megjelent szurkolók jelenlétében, Dr. Sütő László városunk polgármestere emlékezett meg Kiss Lászlóról. Elmondta, hogy szeptemberben előterjesztéssel fog élni a Marcali Város Önkormányzatához, hogy Kiss Lászlóról nevezzék el a Marcali Városi Sportcsarnokot.

A Hévíz SK ellen kezdett a Marcali VSZSE és egy jó mérkőzésen győzött. Marcali VSZSE – Hévíz SK 22-14. Következett a PEAC – Egerszegi KK 21-23, majd a Hévíz SK – PEAC 24-14 mérkőzés.

A második mérkőzésünket az Egerszegi KK ellen vívtuk és 23-22 arányban győztünk. Ezen a mérkőzésen az összes játékosunk lehetőséget kapott. Rögtön ez után a PEAC következett és egy nagyon jó mérkőzésen 30-27 arányban kikaptunk. A nap utolsó mérkőzését a Zalaegerszeg és a Hévíz játszotta. Győzött a Hévíz 20-16.

A tornát a Marcali nyerte (több lőtt góllal), második a Hévíz, harmadik a Zalaegerszeg, negyedik a PEAC csapata lett. A gólkirálynő: Szabó Eszter (Marcali) a legjobb kapus: Tálai Emese (Zeg) a legjobb mezőnyjátékos: Urbán Edina (Marcali), a legjobb hazai játékos: Duzsik Nikolett (Marcali)

Nagyon biztató a VSZSE teljesítménye a bajnokság kezdete előtt. Akik kezdettől részt tudtak venni a felkészülésben egy kicsit elfáradtak, az elvégzett munka azért benne volt a lábakban, akik pedig később tudtak kezdeni még nincsenek teljesen felkészülve. Minden mérkőzésünk jó összecsapást hozott, és persze hibákat ahogy ez már ebben az időszakban lenni szokott. Szeptember közepén kezdődik a bajnokság … van még idő!

A felkészülés eddigi menetéről, a lejátszott felkészülési mérkőzésekről, a hátralévő időszak feladatairól holnap készül interjú Balog Piroskával a csapat vezetőedzőjével.

Köszönöm a segítséget Borbély Lili!

Tovább!