Véget ért az őszi szezon a Baranya-Somogy Vármegyei Női Kézilabda Bajnokságban. A Marcali VSZSE a 4. helyen végzett. Légrádi Emese ezüstérmes a góllövők tabelláján.

Gyöngyi, Angéla Nektek volt igazatok! Ezzel a „beismeréssel” kell kezdenem ezt az írást, mert én a legkevésbé sem gondoltam, hogy egy fiatal csapattal van keresni valónk a megyebajnokságban. Dombóváriné a szakosztályvezető és Szántó Angéla az edző másképpen gondolták. Persze az én aggodalmam az egy szurkolói vélemény, az Ő döntésük meg egy szakmai döntés volt.

Véleményemet a tavaszi szezon végén még nagyon hiányos csapatlétszámra és a lányok korára alapoztam. Féltettem a lányokat a megyebajnokságban játszó idősebb, testesebb, néha erőszakos játékosoktól.

Szerencsére augusztusra már sikerült az Anginak egy ütőképes, bár nagyon fiatal csapatot összehoznia:

keret

Nagyon régen volt a Marcali VSZSE a megyei osztályban. Sajnos véget értek a diadalmas idők hiszen a megyéből indultunk és két szezonban NBI -ek is voltunk. Csodálatos NBI/B időszakot követően az NBII már sajnos egy lejt menet volt… elfogytak a játékosok. Marcaliból jellemzően a középiskolát követően egyetemre, főiskolára mentek a játékosok. Igazolni pedig komoly szponzor hiányában nem tudtunk, a Város erejének megfelelő támogatást nyújt, a TAO az utánpótlásra van kitalálva. Egy felnőtt NBII-es játékos pedig ma már nagyon sokba kerül … ahogy én tudom.

Szerencsére az Angi korábbi csapataiból sikerült visszahívni lányokat, vannak, akik felsőfokú tanulmányaik meglett, vannak, akik munka mellett és persze a zöm még középiskolás.

tabella

Nos a csapat összeállt és nagyszerűen helyt állt, még egy érezhető „ellenszélben” is. A Baranya Vármegyei bírók fújtak nekünk meglehetősen furcsa mérkőzést is. De hát ez van. Mindenesetre tavasszal már a megszerzett tapasztalat birtokában, szerintem már a dobogón is végezhetünk! Remélem így lesz! Hajrá lányok! Hajrá VSZSE! Köszönöm az egész csapatnak és Szántó Angélának a helytállást!

gollovok

A címlapkép a szezonkezdetén készült!