2023. 12. 28-29-én a Magyarországi Goshin Ju-Jitsu Egyesület keretein belül Járfás Tamás sikeres vizsgát tett, és elérte az 1. Dan fokozatot.

A kétnapos vizsga első napján a vizsgázónak be kell mutatnia a kezdő fokozatoktól a haladó fokozatig minden kötelezően előírt technikát. Ez nagyjából 350 kombinációt jelent, hiszen minden egyes technikából össze kell állítson kettő dinamikus támadásra (ütés/rúgás, fegyveres támadás, stb.) és kettő statikus támadásra (átkarolás, fojtás, fogások, stb.) kombinációkat.

A második nap a dan fokozat technikáit kérjük számon, ami további 100 kombinációt jelent. Ezt követi a vizsga záróaktusa, ami 4x2 perc folyamatos küzdelem. Kettő támadó folyamatosan támadja a vizsgázót: ütéssel, rúgással, átkarolással, késsel, bottal… Tamás az előírt szintnek megfelelt, így megérdemelten került a fekete öv a derekára.

A vizsgában uke-ként (segédként) részt vettek: Lauerné Németh Lívia (1. kyu), Fazekas Bálint (1. kyu) és Császár Csaszi Gergő (4. kyu) jitsukák. A vizsgáztató mesterek: Nagy Róbert (5. dan) és Lisztes Károly (3. dan)

Ezen a fórumon is gratulálok Járfás Tamásnak! Kiváló szorgalmának, tisztelettudó magatartásának, sportszerű hozzáállásának eredménye nem csak a fekete öv, hanem az az Út, amit megtett gyerekkora óta, amikor az edzőterembe elsőként lépett. Megszámlálhatatlan azoknak a küzdelmeknek a száma, amit versenyzőként hazai és nemzetközi versenyeken vívott! …és megszámlálhatatlan azoknak a belső küzdelmeknek is a száma, amin Tamás felülkerekedett. A rengeteg érem és oklevél csak kísérője lehet annak az Útnak, amin Tamás halad, de nem ezektől vált igazán „harcossá”, kiváló emberré!

Boldog és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok az MVSZSE KSZ nevében valamennyi olvasónak!

Nagy Róbert
edző