2024. március 23-án és 24-én Szlovéniában, a 19. Maribor Openen 11 ország 640 sportolója lépett tatamira a kétnapos versenyen.

Hazánkat négy magyar egyesület huszonegy jitsukája képviselte – kiváló eredményekkel. Az MVSZSE Küzdősport Szakosztályából 13 sportolónk lépett tatamira. A Duo System páros versenyszámban 4 párosunk indult, míg a Fighting System küzdelmi versenyszámban 5 versenyzőnk nevezett.

Az MVSZSE Küzdősport Szakosztályának sportolói a következő eredményeket érték el:

Duo System versenyszámban:

Hosszú Fanni / Császár Csaszi Gergő Senior Mix – II. helyezés
Mohai Maximilián / Mohai Dominik U16 Man – II. helyezés
Németh Johanna / Staub Szabolcs U14 Mix – III. helyezés
Rigler Rebeka / Czuppon Ákos U12 Mix – IV. helyezés

Fighting System versenyszámban:

Molnár Levente Man U10/-28 Kg - I. helyezés
Németh Anikó Woman U12/-32 kg – II. helyezés
Molnár Kristóf Man U14/-40 Kg – II. helyezés
Jángli Benedek Man U14/-69 kg – II. helyezés
Hornung Hanna U14/+57 kg – IV. helyezés

A Maribor Open versenyekre jellemző a kategóriákban található magas versenyzői létszám. Az Ex-Jugoszláv országokból, Bulgáriából, Romániából, a közeli Ausztriából, Olaszországból, Svájcból érkező versenyzőkkel történő megmérettetés számunkra kiváló lehetőség.

A verseny 4 tatamin zajlott, de például Molnár Kristóf (U14/-40 kg) kategóriájában közel két órán keresztül zajlottak többé-kevésbé folyamatosan a küzdelmek, hiszen ebbe a kategóriába 11 versenyzőt neveztek. Hosszú, fárasztó versenynapokon vagyunk túl, de az eredmények miatt és a tapasztalatszerzés miatt érdemes volt végig csinálni.

A duós versenyzőket Lauerné Németh Lívia készítette fel. Köszönet a szülőknek, kisérőknek és a szurkoló magyar közösségnek a támogatásért! Jó verseny volt!

Nagy Róbert
edző