2024. május 4-5. Hagyományosan megtelt Bécsben az Alterla Körcsarnok ju-jitsu sportolókkal. A kétnapos rendezvényre közel 350 versenyző érkezett 26 országból!

Láttunk orosz-ukrán kézfogást, láttunk, izraeli-jordán-palesztin sportolókat sportszerűen küzdeni és ebben az évben már érkeztek az USA-ból, Izlandról, Azerbajdzsánból és a számomra eddig ismeretlen Adygeai Köztársaságból is versenyzők. Magyarország 37 versenyzővel vett részt a bajnokságon.

A bajnokság mind a kettő napján érintettek voltak a Marcali VSZSE Küzdősport Szakosztályának versenyzői. 19 versenyzővel képviseltük Marcalit a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben. Az eredményeink:

Duo U10 Mix Moldvai Borbála / Vörös Marcell I. helyezés
Duo U14 Németh Johanna / Staub Szabolcs I. helyezés
FS Man U10/-28kg Molnár Levente - I. helyezés
FS Man U14/ 40kg Molnár Kristóf - I. helyezés
FS Man U14/-69 kg Jángli Benedek - I. helyezés

Duo U16 Mohai Maximilián / Mohai Dominik II. helyezés
FS Woman U14/-32kg Németh Johanna - II. helyezés

Duo U12 Mix Czuppon Ákos / Rigler Rebeka III. helyezés
Duo Adult Mix Hosszú Fanni / Császár Gergő III. helyezés
FS Woman U12/-32kg Németh Anikó - III. helyezés

Duo U12 Mix Németh Anikó / Németh Kornél IV. helyezés
FS Man U14/-44kg Péter Zoltán - IV. helyezés
FS Man U16/-69kg Móri Csaba - IV. helyezés

Sajnos sérülés is történt a felnőtt párosunk bemutatója során, így a Hosszú Fanni / Császár Csaszi Gergő versenyzőpáros nem tud élni a megszerzett EB kvalifikációs jogával.

Köszönöm a szülőknek a versenyen nyújtott segítséget és a türelmet, hiszen a versenyszervezők itt-ott átírták az eredeti forgatókönyvet. (Ennek oka, a nem várt sok nevezés volt.) A duós versenyzők felkészítését Lauerné Németh Lívia végezte.

Nagy Róbert
edző