Kéthelyi Művelődési Ház adott otthont a 2022-23 tanévi Diák Sakkolimpia megyei csapatversenyének. Két csapatban is érdekeltek voltak a kéthelyi sakkszakkör tagjai.

Alsós leány korcsoportban a marcali Mikszáth Kálmán iskola színeiben ezüstérmet nyert Verbovszki Maja, 100 % teljesítményt nyújtva .

A felsős fiú kategóriában balatonkeresztúri Festetics Kristóf iskola végzett az élen, valamennyien a kéthelyi sakkszakkör tagjai. Felsős fiú mezőnyt már sokkféle összeállításban sikerült megnyernie a kéthelyi fiataloknak.

A mostani csapat egy 8 osztályos leány, egy 6 osztályos fiú, valamint egy 2 és 4 osztályos fiú sikeres együttműködéséből lett aranyérmes. Császár Anett, Császár András, Weihrauch Samuel minden partijában győztesen állhatott fel a sakktábla mellöl.

Dombi Mathias 2 osztályos összes „rutinjával” szintén nyert partit és hozzájárult a két pontos előny megszerzéséhez. Érem reményében neveztük ezt fiatal csapatott, de kellemes meglepetésre ők érdemelték ki az országos Sakkolimpián való indulás jogát.