Székesfehérváron az országos döntőn évfolyamonként (1-4. osztályosok) 7-8 csapat került meghívásra.

A döntőn való részvétel kritériuma volt, hogy a résztvevő csapatok az előzetes területi 3 fordulón reszt vegyenek, és azon eredményesen szerepeljenek. Így került meghívásra iskolánk 1. osztályos csapata, mivel a Nyugat-Dunántúli csoportjában mindhárom fordulót megnyerte.

Ebben a korosztályban labdás és atletikus elemeket tartalmazó váltóversenyek voltak. A nyolc számból egyet megnyerve, a többiben a végső győztes Budafoki EGÉRKÉK mögött mindig másodikként célba érve az előkelő 2. helyen végzett. Megelőzve a Soproni Sportiskola Hunyadis Bivalyok, Bonyhád KSE Benedek Elek Ált. Isk., MEAFC Kossuth, Soproni Tigrisek és a Szolnoki Sportiskola Piros Isk. csapatait.

Említést érdemel, hogy csapatunk úgy érte el ezt az eredményt, hogy edzőjük Bőle László egy másik országos versenyen való részvétel miatt nem lehetett jelen.

Köszönet Czippán Renáta testnevelőnek, aki ezen a versenyen a szakmai feladatokat látta el és Kesztyűs-Szebeni Villő tanítónőnek, aki gyerekek kíséretében vett részt.

A verseny után alternatívan választhattak a gyerekek a különböző programok között, illetve megtekinthettek egy kosárlabda akrobatika bemutatót.

Az eredményhirdetéskor találkozhattak a magyar kosárlabda ismert sportolóival.

Itt szeretnénk megköszönni a gyerekeket szép számmal elkísérő szülőknek és hozzátartozóknak a lelkes biztatást! Ez is kellett a sikeres szerepléshez.

A Marcali VSZSE-Mikszáth 1. osztály, országos 2. helyezett csapatának tagjai: Balaton Péter, Czippán Gellért, Fülöp Csongor, Gulyás Márk, Kesztyűs-Szebeni Zerind, Kispál Botond, Krajcsovszki András, Németh Marcell, Péntek Zsombor, Tóth Zsolt, Tratyik Levente, Wittman Félix, valamennyien az emeltszintű testnevelés 1.a osztályos tanulói.

Edzőjük: Bőle László

Testnevelőjük: Balogh Viktória