Indul a kosárlabda bajnokság

Október 17-én, szombaton kezdetét veszi a 2020/2021-es idénye a Somogy Megyei Kosárlabda bajnokságnak. A hosszúra nyúlt szünet után az induló csapatokra egy rendhagyó idény vár, hiszen a bajnoki pontvadászat kaposvári helyszíne a Kaposvár Aréna lesz.

Most már hagyományosnak mondható szezon előtti előzetesünkben a csapatokat arról kérdeztük, hogy hogyan tudtak készülni az elmúlt hat hónapban, milyen reményekkel várják az évadot és milyen mozgások voltak a játékoskeretükben.

Talán egyetlen csapat sem bánhatta jobban a tavalyi évad korai befejezését a Marcali VSZSE-nél, Horváth Péteréknek ugyanis reális esélyük volt a bajnoki címre is.

„Nagyon nehéz időszak volt számunkra is az elmúlt hét hónap, mivel ilyen hosszú időszak mérkőzés nélkül még senki életében sem volt – sérüléseket leszámítva.

Azt is nagyon sajnáltuk, hogy így ért véget a bajnokság, ráadásul annak fényében, hogy vezettük a tabellát …

Komoly felkészülésről nem tudok beszámolni, rányomja a bizonytalanság a bélyegét az egész sporttársadalomra is sajnos. Érdekes bajnokság lesz, a legfontosabb, hogy legyenek edzések és mérkőzések!”

Ami az induló bajnokságot illeti, biztosan lesznek érdekes eredmények, konkrét célkitűzés nincsen, az első háromban szeretnénk végezni, amit 4-5 csapat is szeretne rajtunk kívül, és amire reális esélyük is van.”

Érkezett: Bauer Péter (Kandó KK, marcali nevelésű)

Távozott: Sziva Balázs (visszavonult), Tárnai Bálint (TF)

Zrínyi KK – Marcali VSZSE Október 17. szombat 10:30 Kaposvári Városi Sportcsarnok