sakk-90

Jól szerepeltek a sakkozóink is!

Vasárnap az MVSZSE tisztán marcali játékosokból álló második sakkcsapata Nagyatádon mérkőzött, a nagyatádi, nagybajomi, és csurgói játékosokból összeállított atádi második csapat ellen a megyei csapatbajnokságban. A papírforma hazai győzelem volt, amit csapatunk szeretett volna elkerülni. A 10 táblás versenyen a 9. táblán játszó nyolcadikos Bacskay Viktor türelmes játékkal, végig erősen koncentrálva, a megszerzett álláselőnyét kézben tartva négy órás játszmában szép győzelmet aratott a legalább negyven évvel idősebb és ennyivel rutinosabb ellenfele felett. Szép volt Viktor!

Győzött Király Péter a nyolcadikon, majd Király Máté a negyediken és mivel Nagy Balázs az ötödiken és Palotás Károly a harmadikon remizett: a jó eredmény kulcsa a legtovább játszó éltáblásunk, Nádor Zoltán kezében volt. Zoltánnak mostanában volt néhány balszerencsés játszmája, de ezen a napon egy szépségdíjas partit alkotott! Azt gondolom, hogy az ellenfelét is régen játszották le ennyire a tábláról, mint most. Nádor Zoltán nagyszerű győzelmével végül megszületett a titkon várt jó eredmény: Nagyatád – MVSZSE 5:5.

A múlthéten, szerdán volt a Sakk Diákolimpia keszthelyi körzeti versenye, ahol Király Máté a MVSZSE középiskolás sakkozója 5 mérkőzésből ötöt megnyert.100% -os teljesítménnyel jutott tovább!

Szombaton pedig a Nagyatádi “Grand Prix” versenyen Tombor Máté (MVSZSE) lett a legjobb kisifi versenyző 7/4 ponttal, úgy, hogy csak felnőttek tudták megverni. Ugyanitt Babics András (MVSZSE) első lett 7/6,5 ponttal.