Ju-Jitsu – dobogós helyezések Zürichből!

A Ju-Jitsu Világszövetség (JJIF) és a Sportdata (sportinformációs rendszer) egy új versenyformát vezetett be a vírushelyzetre való tekintettel. Ez az új versenyforma az E-Tournament. Lényege, hogy a versenyzők online környezetben mérik össze tudásukat: formagyakorlatok és szituációs önvédelmi számokban. A versenyszámot videón kell feltölteni, amit egy 8 fős zsűri minősít.

Magyarországról elsőként az MVSZSE Küzdősport Szakosztálya nevezett be ebbe a versenyrendszerbe. Az utánpótláskorú DUO SYSTEM versenyzőinkből kettő párost (négy főt) neveztem a svájci kezdeményezésű világversenyre. Az EMARTIAL ARTS GAMES – JU JITSU DUO & SHOW SYSTEM játékon 10 országból 183 páros vett részt.

Az MVSZSE versenyzőink:

Burkhaler Lívia és Ignácz Rajmond az U10 korosztályban a vegyes páros kategóriában, Sinka Édua és Zákányi Iringó pedig U10 női páros versenyszámban indultak.

Miután feltöltöttük a versenyszámainkat, online nyomon lehetett követni az eseményeket. Mind a kettő párosunk túljutott az elődöntőkből, ahol már a középdöntő párosaival kellett megmérkőzniük (Semi Final). A vegyes párosunknak olasz, osztrák és bolgár párosokkal kellett a legjobb négy között versenyezni.

A női páros szintén bejutott a legjobb négy közé, ahol két olasz és egy bolgár csapat lett az ellenfelünk. A Burkhalter/Ignácz páros nem jutott be a döntőbe, míg a Sinka/Zákányi női párosunk döntőzhetett az olasz párossal.

Az eredmények:

Burkhaler Lívia / Ignácz Rajmond U10 MIX kategóriában III. helyezést értek el.
Sinka Édua / Zákányi Iringó U10 WOMEN kategóriában II. helyezést ért el.

Sajnos fényképeket nem tudok mellékelni – hiszen videó versenyről van szó – de mint érdekesség: fotósorozaton próbálom bemutatni az online verseny internetes felületét.

Az érmeket és okleveleket a svájci szervezők postán küldik meg – remélhetően hamarosan.

Köszönöm a szülőknek, hogy a felkészülés „terheit” elviselték, valamint Lauerné Németh Líviának a gyerekek felkészítésében nyújtott segítségét.

Nagy Róbert
edző

Képek!