Ju-Jitsu – Európa Bajnokság – Lengyelország

május 31-én utazott el a Magyar Ju-Jitsu Válogatott Lengyelországba, ahol az idei Felnőtt és Mester kategóriákban léptek tatamira Európa (és Izrael) „jitsukái”. Gliwicében rendezett három napos versenyen a nemzeti kvalifikáció alapján összeállított válogatottunk vett részt.

A hat fős magyar keret tagjai között Gáspár Lívia is helyet kapott Ne Waza Masters -62 kg kategóriában. Az MVSZSE Küzdősport Szakosztályának versenyzője a 2017-es év versenyeredményei alapján szerezte meg a részvétel jogát az EB-re. (2017 Magyar Bajnoki cím Ne Waza kategóriában!)

Az Európa Bajnokság magyar eredményei:

Krupa Ádám / Ledneczki Péter Duo Show System Senior Man – III. helyezés (Örményes)
Ziegler Csaba Fighting System Masters Man -85 kg – III. helyezés (Nagykovácsi)
Gáspár Lívia Ne Waza System Masters Women -62 kg – IV. helyezés (Marcali)
Wéber Zsolt Ne Waza System Masters Man +85 kg – V. helyezés (Keszthely)
Szekeres Ákos Ne Waza System Senior Man -85 kg – VII. helyezés (Budaörs)

Meg szeretném megjegyezni, hogy a Krupa/Ledneczki páros edzője és felkészítője Szabó János mester volt. A fiúk bemutatója a közelmúltban elhunyt mesterünk, Soke Vlado Schmidt technikáira épült.

Lengyel barátaink minden szempontból kiváló versenyt rendeztek. A mezőny is rendkívül erős volt. Ezekben a kategóriákban fekete öv alatti minősítéssel kevés versenyző vesz részt.

Köszönjük Marcali Város Önkormányzatának a támogatását, hogy sportolóink kijuthatnak a nemzetközi versenyekre. Hétvégén tíz versenyzővel veszünk részt a Vienna Open bajnokságon Ausztriában.

Nagy Róbert
edző