Ju-Jitsu: U18-U21 Európa Bajnokság – Olaszország

2018. október 26-28. – Olaszország. Ebben az évben Bologna városa ad otthont a Ju-Jitsu Nemzetközi Szövetség utánpótláskorú versenyzők Európa Bajnokságának. A 11 fős Nemzeti Válogatott tagja lett az MVSZSE Küzdősport Szakosztályának két versenyzője is, Dudás Virág Anna és Járfás Tamás.

Az EB kvalifikációt és a válogatottba kerülést a 2017/2018-as versenyévadok eredményei és a minősítő rangsorpontok határozzák meg.

Dudás Virág 2017-ben a Ju-Jitsu Magyar Bajnokságon megszerezte az korosztályos Magyar Bajnok címet, 2018-ban az U18 Világbajnokságon (Abu Dhabiban) a harmadik helyen végzett. Az I. Budapest Open nemzetközi versenyen további 100 ponttal emelte a rangsorpontjainak a számát.

Járfás Tamás korosztályának legtöbb rangsorpontjával rendelkezik. A 2017 Magyar Bajnokságon és a Budapest Openen elért 263 pontjával megszerezte a részvétel jogát az Európa Bajnokságra.

A Nemzeti Válogatott csütörtökön indul Olaszországba.

Tamás pénteken a Ne Waza System versenyszámban a -66 kg-os fiúk 20 versenyzőt számláló kategóriájában lép tatamira.

Virágnak szombaton a Fighting System versenyszámban -62 kg-os lányok 16 fős csoportjában, vasárnap pedig a Ne Waza System versenyszámban 12 ellenféllel kell szembenéznie.

A kiemelkedő ellenfeleinket korábbi versenyekről már ismerjük. Azt gondolom, hogy túlzás nélkül kijelenthetem: nagyon felkészült és nagyon rutinos ellenfeleink lesznek. A csoportunkban számos világ- és kontinentális bajnok indul.

Köszönöm a szponzorainknak, hogy lehetővé tették versenyzőink részvételét az Európa Bajnokságon. Köszönöm az Industrie Elektrik KFT, a Ziehl Abbeg KFT, a Noa KFT a Kéthelyi AGRO KFT és a Marylla KFT anyagi támogatását. A nemzetközi versenyzés roppant költséges dolog, anyagi támogatásuk nélkül nem lenne lehetőségünk részt venni a nemzetközi sportban.

Nagy Róbert
edző