KÉZI NB.I/B Papírforma eredmény Marcaliban

Az esélyeshez méltó játékkal győzött a Győri ETO II. Marcaliban. Marcali VSZSE-Győri Audi ETO KC II. 20-37 (8-15)Marcali, 500 néző V.: Porogi, Tóbiás.

Marcali VSZSE: Győri (k), Balogh B.3, Müller 1, Pék P., Major A. 1, Balogh P. 5 (4), Balogh M. Csere: Krajczár (kapus), Gácser 1, Fehér K. 6, Bors K. 1, Pozsgai 2, Vajai. Edző: Balogh Beatrix

A listavezetőt látta vendégül a somogyi együttes az NBI/B osztályú női kézilabda bajnokság szombati játéknapján. Az élvonalbeli játékosokkal tűzdelt, válogatott fiatalokkal felálló vendégek ellen nem vonult feltartott kézzel pályára Balogh Beatrix együttese, de az erő és magasságbeli fölény hamar kiütközött a két csapat között. Gyors gólokkal vezetést szerzett a Győr, amit a találkozón folyamatosan, percről-percre növelni tudott. A hazaiaknál csak egy-egy kiváló teljesítménynek tapsolhatott a szépszámú közönség. Győri Ágnes kapus könnyedén hárította az egy nappal korábban, az élvonalban kiváló teljesítményt nyújtó Planéta Szimonetta átlövéseit, ziccerek sorát mattolva teljesítménye nagymértékben hozzájárult, hogy a Marcali az első játékrész végére 15-ig engedte csak „felgyorsulni” az Audit. Nyitott védekezéssel és Fehér Kitti eredményes találataival a 10 körüli különbséget sikerült tartani, a második játékrész közepétől viszont a sok eladott labdából könnyű gólokat lőve tetemessé nőtt a győriek előnye. A mérkőzés utolsó perceiben Pozsgai Jusztina kiváló teljesítménnyel hálálta meg Balogh Beatrix bizalmát, a szélső két gólt szerzett; míg a fiatal beállós Bors Krisztina is betalált az ellenfél kapujába. A bajnokság legerősebbnek tűnő csapata ellen nagyot küzdött a somogyi együttes, amely végül emelt fővel, de reális különbségű vereséggel zárta az ötödik fordulót.

Jók: Győri (a mezőny legjobbja), Fehér, Pozsgai.