Mohács TE – Marcali VSZSE NBI/B junior kézilabda 28-36 (15-18)

Hagy kezdjem egy személyes megjegyzéssel. Körülbelül 5 éve követem a kézilabda eseményeket Marcaliban. Az a csapat, amelyik ma győzött Mohácson a szemem láttára nőtt fel. Sokszor játszottak a lányok a Mohács ellen és sajnos sokszor kaptak ki tőlük. Valahogy mindig volt egy „görcs” bennük és hát általában kikaptunk ha velük játszottunk. A Diákolimpia Döntőjében is egy hihetetlen izgalmas meccsen győztük le őket, pedig már akkor is több góllal jobbak voltunk véleményem szerint. Talán akkor léptünk át végleg azon a lélektani gáton, ami volt a csapatban és ez ma fényesen beigazolódott!

Na de félre az „okoskodásommal”! GYŐZTÜNK! És meggyőző fölénnyel! Gratulálok a csapatnak és edzőjének, Balogh Beának!

Balogh Bea nyilatkozata:

Egy jó kis csapattal találkoztunk ma ismét, de már az elejétől kezdve mi uraltuk a mérkőzést, több jó teljesítménnyel, – elsősorban támadásban – tudtuk megszerezni már az első félidőben a vezetést. Ez a gólok számában is megmutatkozik, hiszen 18 gólt dobtunk egy félidő alatt. Ebben a Bogi (Hanusz Boglárka) jeleskedett az első félidőben és a Betti (Kuti Bettina). De a többiek is ügyesek voltak. A védekezésünkben most a kapuban voltak gondjaink.

A második félidőre már a kapusteljesítmény is feljavult, és tovább tudtuk növelni az előnyünket. Ki kell emelnem a Brigi (Mezőfi Brigitta) teljesítményét, nagyon jól kezdett! Lőtt zsinórban négy gólt, utána meg is fogták emberfogással. Én ennek nagyon örültem és az átlövés góljainak pedig különösen! Nagyon hasznosan, jól játszott a Glóri (Novográdecz Glória).

Örülök, mert egy fontos meccset nyertünk, és fontos két pontot hozunk haza. Annak pedig különösen örülök, hogy több jó teljesítmény volt olyan emberektől, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Például ugye a Brigi, a Glóri, vagy a DéDé (Dombóvári Dóra) is nagyon ügyes volt, főleg a második félidei védekezésben.

Ez egy jó csapat munka volt, mindenki tudott hozzátenni a közös teljesítményhez, nagyon jól működött a CSAPAT!