Mohács TE – Marcali VSZSE NBI/B kézilabda 29-24 (14-12)

A bajnokságban csak egy ponttal van lemaradva a dobogóról a Mohács TE. Nehéz mérkőzésre készült a csapatunk. Minden csapatnak komoly megmérettetés a mohácsi vendégjáték. Nem voltam ott a mérkőzésen, de több beszélgetés alapján arra a következtetésre kell jutnom, hogy a bírók erősen segítették a hazai csapatot.

Olyan játékosok mondták ezt el, akik nem kifogást keresnek, és nem szokásuk a bírók bírálata. Több olyan kiállítás, állítólagos vonal hibák – fontos lélektani pillanatokban lőtt gólok esetében – amelyek jelentősen hátráltatták a csapatunkat.

Elment a 2 pont, amiért nagyon kár! Jövő héten, szombaton jön a PEAC győznünk kell. És hát persze itthon már van az a nagyszerű szurkoló csapat, akik szinte a nyolcadik játékosnak számítanak a pályán!

És ha az idejük engedné, talán segíthetnének a juniornak is – visszavágni – a Junior Kupában elszenvedett súlyos vereségért! És hát ugye a focibajnokságban már téli szünet van! 🙂

Balogh Bea nyilatkozata:

Az első félidőben jól tartottuk magunkat, és igazából fej-fej mellett haladtunk. Nem esett igazán sok gól. A félidő végjátékában voltak érdekes bírói döntések, ami kettős emberhátrányt okozott nekünk, ekkor fordított a Mohács.

A második félidőben szinte végig megmaradt a Mohács kétgólos előnye. Az ellenfelünk beállósát nem tudtuk tartani. Mondhatom nem mindig szabályos eszközöket használva próbált helyzetbe kerülni, és ezt a bírók engedték neki.

A mérkőzés utolsó harmadában a támadásainkban voltak kihagyott helyzeteink, de 25-23 nál megint volt egy „érdekes” kiállítás, és két szabályos gólunkat elvettek a bírók. Abban a pillanatban, amikor kezdtünk jobban felzárkózni, fújtak ellenünk valamit. Nem állítom, hogy szándékos volt, de hát nekünk nagyon rossz pillanatokban jöttek a véleményem szerint téves ítéletek.

A vereség ellenére azt gondolom, hogy igyekeztünk, és jól helyt álltunk, nagy küzdelem volt, de hát így azért nehéz idegenben egy jó csapat ellen nyerni.