sakk-0004

Nagyszerűen szerepeltek a marcali gyereksakkozók …

Múlt vasárnap zárult a somogyi gyermekek sakkidénye a III. Földvári kupa sakkversennyel. Nem csak gyermekversenyt, hanem felnőtt versenyt is rendeztek, amelyet a legfiatalabb induló, az MVSZSE sakkozója, Haszon Kamilla nyert. A 2001-ben és később születettek mezőnyében volt még Marcali induló. Király Lilla nyerte a versenyt – ez alkalommal a fiúkat is megelőzve – második lett diákolimpiai csapattársa Pálfi Péter.

Most adták át az egész évben tartott öt verseny (Balatonlelle, Kéthely, Nagyatád, Marcali és Balatonföldvár) összesített eredményei alapján az Ifjúsági Grand Prix díjakat. A kisebb fiúknál Pálfi Péter magabiztos előnnyel nyerte el a díjat, Fekete Ákos pedig az ezüst érmet.

Péter remekül versenyzett idén, több egyéni versenyt is megnyert, és a diákolimpia országos csapatdöntőjében is veretlen maradt, szállítva a jó eredményt iskolájának. Ákos is jól versenyzett, tudását Szombathelyen is bizonyította.

A lányoknál egy nagykanizsai kislány mögött Király Lilla második lett. Érdekessége a pontszámításnak, hogy Lilla négy meccsükből háromszor is legyőzte az első helyezettet és a versenyeken is több pontot gyűjtött összesen, mégis be kellett az ezüstéremmel érnie. Képek!