Szenzációs győzelem !!!!

Sakkcsapatunk a tavalyi évad bajnokához Bajára utazott. Sajnos az utazást nagyon sok körülmény, műszaki okok nehezítették. Már biztos volt, hogy csak késve tudunk megérkezni, de sajnos sem az országos főbíróval, sem a Magyar Sakkszövetség főtitkárával, sem a helyi bíróval útközben való telefonálgatásokkal nem sikerült elfogadtatni a vis major helyzetet, és a kezdési időpontot akárcsak fél órával hátrébb tolni, holott az ellenfél sportszerűen elfogadta volna a kérésünket. Vagyis 10 órakor elindultak a sakkóráink, 8 játékosunk 40 perc, 1 játékos 50 perc és 3 sakkozónk 59 perc időhátránnyal kezdte el a partiját (1 órán túli késés már vesztett játszma lett volna). További tény, hogy az ellenfél 10 táblán magasabb Élő-pontú sakkozóval várt bennünket.

A szenzáicó pedig: Bajai SSC – Marcali VSZSE: 5,5 – 6,5

Szükség szerint kissé borult az erededeti csapatösszeálításunk is. De a CSAPAT minden nehézség ellenére kitartóan küzdött, kiválóan összetartott és megnyerte a mérkőzést.

Győztes sakkozóink: Mánfay Máté 3.tábla, Király Máté 8.tábla, Guricza Gyula 12.tábla

Döntetlen eredményt elért sakkozóink: Haszon Dávid 1.tábla, Babits András 2.tábla, Mike János 6.tábla, Kóta István 7.tábla, Nádor Zoltán 9.tábla, Haszon Ábel 10.tábla, Guricza Zoltán 11.tábla

A Marcali VSZSE sakkcsapata az NBII-es bajnokság Asztalos csoportjában továbbra is a 3.helyen áll.

Ui.: A csapatvezető külön köszönetét szeretné kifejezni a nehézségek megoldásáért Király Csillának, Dr.Király Péternek, a Haszon családnak és a csapat minden egyes tagjának.