D2X 2958

Szenzációs szereplés! Nagyszerű diadal! Országos Döntőben a Marcali VSZSE U14 leánycsapata!

Ma játszották le a Marcali Városi Sportcsarnokban az ERIMA Országos Gyermekkézilabda Bajnokság U14 leányok egyik Országos Elődöntőjét. Az országban négy csoportban a legjobb 16 csapat ezeken az elődöntőkön a nyolc közé jutásért játszanak. Ma a marcali lányok „csont nélkül” mind a három mérkőzésüket megnyerve bejutottak korosztályuk 8 legjobb csapata közé. 2008. és 2010. után 2012. –ben is kivívták a legjobbak közötti szereplés jogát! Kiemelkedő teljesítmény! Gratulálok! A részletes eredmények itt olvashatóak!

Előljáróban elnézést kell kérnem Tőled és a lányoktól is. Ugyan csak neked mondtam a lányoknak nem szóltam, de meglehetősen pesszimista voltam a mai eldöntővel kapcsolatosan. Elnézést, de hát én már csak ilyen ijedős vagyok, a Brigi (Mezőfi Brigitta) és az Anett (Sárfi Anett) kiesésével, a Dodo (Bán Farkas Dorottya) általam ismert sérülésével nagyon nehéznek, egy kicsit reménytelennek gondoltam a továbbjutásunkat. Hát ez legyen ez a „rendszer” és gyakran keljen bocsánatot kérnem!

Balogh Bea nyilatkozata:

Nagyszerű eredmény! Háromból három! Gratulálok a nagyszerű teljesítményhez! Arra kérlek, röviden foglald össze a mai napot.

Köszönöm! Köszönjük szépen! Én ugye már elmondtam neked korábban is, hogy én maximálisan bízok a lányokban és én nem igazán akartam azzal foglalkozni, hogy ki az aki van és ki az aki nincs. Úgy gondolom megint bebizonyosodott, hogy a kézilabda azért csapatjáték, hogy mindenkinek van benne szerepe. Amikor kell akkor, és mindenki odateszi magát, akkor jó egy csapat. Na mi csapatunk ilyen!

Az első mérkőzésen (Dunaújváros) nagyon rosszul játszottunk, viszont nagyon nagyot küzdöttünk! Nem szép játékkal, de a két pontot megszereztük. A második meccsen (Szeged) igazából én azt hiszem nem mi voltunk az esélyesek. Szenzációs játékkal, küzdéssel és nagyon jó védekezéssel, kiváló kapusteljesítménnyel, és kiemelkedő mezőnyjátékkal végig vezetve, nyertünk. Következett a Dorog. A Dorog én azt hiszem addigra már elfáradt, így lehetőségünk adódott nekünk is, hogy azoknak is lehetőséget adjak akik korábban kevesebbet szerepeltek. Nagyszerűen éltek a lehetőséggel! Dicséretet érdemelnek!

Említést kell tennem a közönségről, akik nagyszerűen segítettek minket! Hálás köszönet érte!

A mérkőzések után csapatonként egy-egy játékost azonnal jutalmaztak az edzők javaslata alapján. Nálunk az első mérkőzés után a Szabó Esztert, a második mérkőzés után a Bán Farkas Dorottyát, a harmadik mérkőzés után pedig a Dombóvári Dórát jelölted. Rajtuk kívül kit emelnél még ki a csapatból?

Legelsősorban a CSAPATOT mert igazi közösségként, egymást segítve, küzdve, harcolva játszottak egésznap. Név szerint említeném a Katát (Bárczi Kata), a Kittit ( Ágoston Kitti) aki igazából a góljaival nem tűnik ki de védekezésben szenzációsat nyújtott, és támadásban egy olyan feladatot látott el nagyszerűen az első mérkőzésen ami nem az Ő posztja, a beállós feladatát. És itt kell szólnom az Anettről (Sárfi Anett) néhány napja még mankóval láttuk, és mégis vállalta játékot! Óriási szerepe volt abban hogy megtudtuk nyerni a Szeged elleni mérkőzést. Dicsérnem kell a Bettit (Kuti Bettina) aki amikor helyzetbe került biztosan értékesítette azokat. Ki kell emelnem a Virágot (Gergő Virág) aki nem kezdő a csapatban, de csereként is jó teljesítményt nyújtott.

Szólnom kell a Katáról (Bárczi Kata) külön is. Ő ma egész nap „tartást” adott a csapatnak. Mint csapatkapitány nagyszerűen segítette a munkámat, és nem mellékesen nagyszerűen játszott. Sok gólt dobott, és kiválóan védekezett! Köszönöm Kata!

És köszönöm az Anettnek (Sárfi Anett) a játékhoz, a sporthoz, a csapathoz való hozzáállását. Sérülten, vállalta a játékot és nagyszerűen segített minket!

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult a mai rendezvény lebonyolításához! Egészen biztos vagyok abban, hogy vendégeink elégedettek voltak a körülményekkel. Jó hírét fogják vinni városunknak.

Köszönöm Győri Áginak, hogy jó „felcserként” sérültjeinket ápolta, kötözte, harcra kész állapotba hozta. Köszönöm a Horváth család, Kuti András, Bán Farkas László, Kiss László, Hennell Aurél, a Z+D segítségét!

És még egyszer a szurkolótábor segítségét!

Nekem már csak az maradt, hogy ismételten gratuláljak és sok sikert az ország nyolc legjobb csapata között, az döntőben, Veszprémben!

Képek!