Új edzővel bővült a kézilabda csapat edzői stábja…

Kiss Viktort a Marcali VSZSE elnökét kérdeztem a változásokról.

Megkerülhetetlen, hogy beszéljünk a felnőtt csapat szerepléséről az NB2 Dél-nyugati csoportjában. Úgy van 2 pontunk az őszi szezon végén, hogy a Balatonboglár nem állt ki ellenünk, ezért nekünk könyvelték a 2 pontot. A „vesszőfutásunknak” vannak előzményei, már az elmúlt évi bajnoki szezonban is kieső helyen végeztünk. Kezdjük talán innen.

Én még korábbról kezdeném, még a COVID előtti időszaktól. Akkor volt egy eredményes csapatunk, teltház előtt játszottuk a mérkőzéseinket, nagyszerű hangulat volt a csapatban.

Aztán jött a járvány … ami alaposan felforgatta a csapatot. Többen megbetegedtek, sorra jöttek a sérülések, létszám hiány miatt nem tudtunk rendesen edzeni, kiállni a bajnokikra. Folyamatosan változott a keret, az ifisták egyetemre, főiskolára mentek volt, aki abbahagyta…

Meghatározó játékosok hiányoztak: az Urbán Edina szült, a Dombóvári Dóri hónapokig sérült volt, a Kuti Meli is játék képtelen volt, a Gaál Virág főiskolára ment, a Megyeri Zsófi abbahagyta, a Bozsók Dóri távozott, a Kovarszki Bea talán mostanra gyógyult ki a COVID -ból, sorolhatnám…

Elkezdődött egy negatív spirál… és sajnos egyre csak lejjebb kerültünk. Ebből a gödörből a mai napig nem tudtunk kikeveredni.

Reménykedve kezdtük az őszt és belefutottunk egy nagyon fájó vereségbe, az elsőfordulóban Nagykanizsán. Pont az egyik olyan csapat ellen, aki verhető csapat lenne számunkra ebben a nagyon megerősödött NB2 -es csoportban.

A következő fordulókban sorra a legerősebb csapatok ellen játszottunk és sajnos mindig vesztettünk, még azok ellen is, akikkel szemben esélyünk volt a győzelemre, pontszerzésre.

A Pirike eredeti szándéka szerint csak jóval kevesebbet játszott volna a csapatban, és jobban koncentrált volna a meccsvezetésre, de valójában egyre többet volt a pályán, mert nagy szükség volt rá.

A jelenlegi játékos-edzőnk Sziva-Balogh Piroska egy nagyon nehéz időszakban vállalta a csapat vezetését. A folyamatosan változó – és egyre fiatalodó – keret mellett több időt kellett a pályán töltenie, mint a kispadon. Sok más körülmény mellett ez is oka lehetett a sikertelen őszi szereplésünknek. És nem az Ő játéktudásáról, maximálisan pozitív hozzáállásáról – ami vitathatatlan – hanem a csapatvezetéséről gondolom, hogy kevés ideje jutott rá a meccseken. Tőled tudom, hogy egy új edző érkezik a tavaszi szezonra a Piroska mellé, aki továbbra is edzője marad a csapatnak!

A szezon közepén már elkezdtem tájékozódni, egy tapasztalt edzőt kerestem, aki a Pirikének segítséget tudna nyújtani a kispadon. Változást tudna hozni a csapatban.

Egy barátom hívta fel a figyelmemet Deregi Lászlóra, aki nagy tapasztalattal, és komoly eredményekkel rendelkezik, ráadásul a közelben Nagykanizsán él.

Mivel Tanai Bernadett lemondott a szakosztályvezetésről, Deregi úr segítségemre lesz majd a kézilabdás ügyekben. Ő kellően ismert és tájékozott az általam kevésbé ismert közegben.

image0525

Most szünet van, a lányoknak mikor kezdik a felkészülést az új felállásban?

Január 3 -án kezdjük a felkészülést, de a vezetésnek addig is vannak feladatai mert szeretnénk erősíteni a csapatot. Felvettük a kapcsolatot több egyesülettel, akiktől kettős igazolással szeretnénk játékost hozni. Úgy tapasztaljuk, hogy nyitottak az együttműködésre.

Megkerestünk korábbi játékosainkat is, hogy tudnának-e segíteni… én bizakodó vagyok.

Januárban szeretnénk úgy nekiállni az edzéseknek, hogy egy ütőképes csapatot tudjunk kiállítani a bajnokság kezdetére. És természetesen elvárás a részemről, hogy februárban az első tavaszi mérkőzésünkön, amikor a Nagykanizsát fogadjuk, már győzelemmel mutatkozzunk be hűséges közönségünknek.

A magam részéről nagyon szeretnék egy olyan csapatot látni, ami középtávon a mezőny egyik erős középcsapata lenne. Legyen esélyünk a mezőny bármelyik csapata ellen! Egyet értek Deregi úrral, aki egy nagyon jó védekező kemény csapatot szeretne formálni.

Nagyon bízom benne, hogy ismét tele lesz a csarnok nézőtere, és nagyszerű szurkolóink is segítik a kilábalást a csapatunknak a mélypontról. Visszatérünk a korábbi rendhez 3 -kor lesz az ifi és 5 -kor a felnőtt meccs.

A szurkolóinknak, játékosainknak, edzőinknek, a csapat mellett dolgozóknak, szeretnék nagyon kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánni!

Köszönöm a beszélgetést és a jókívánságot is. Viszont kívánjuk!

deregiDeregi László (1955) nagyon jelentős és eredményes kézilabda múlttal rendelkezik mind a férfi, mind a női szakágban. Több csapattal is feljutott az NB1 -be, és két szezonban is (1990 – 1991; 1991 – 1992) Nagykanizsai Olajbányász SE NB1 -es női csapatának edzője volt.

A csapatban több még ma is ismert játékosa volt: Gombor, Siti Beáta, Szántó, Horváthné, Mátyás Aguszta, Siti Eszter, Szloboda, Vass, Tokorcsi, Pető és Szőkéné.

Pályafutása: A Budapesti Elektromos csapatában került az élvonal közelébe, mint játékos. Majd Szombathelyen tanult tovább a Tanárképző Főiskolán, (matematika-testnevelés) természetesen közben ott is játszott.

A követkető lépcsőfok Budapesten a Testnevelési Főiskolán megszerzett kézilabda szakedzői diploma volt.

Szombathelyen kezdett edzősködni majd Ajkán fiúkkal az NB2 -ben, majd az NB1/B – s Tapolca következett. A második évében bajnokok lettek és mehettek volna az NB1 -be. De csarnok hiányában nem vállaltak az indulást,

1987 -ben. Nagykanizsán folytatta a fiúkkal NB1/B -ben, de megkereste Nagykanizsai Olajbányász NB1 -es női csapata. Sikerült bent maradni a bajnokságban. És még egy évet NB1 -ben játszott a Nagykanizsa.Visszament tanítani, és „elcsábult” a média világába.

Dolgozott televíziónál, rádiónál, helyi és országos lapoknál.Időközben a női csapat átkerült a MÁV MTE -hez és visszahívták edzőnek, felvitte a csapatot az NB2 -ből az NB1/B -be.

Továbbra is tanított, és utánpótlás csapatokkal foglalkozott, néhány éve megkeresték Pacsáról, hogy dolgozzon egy utánpótlás csapattal, majd kérésre átvette a felnőtt csapatot is. A munka a felnőtt és az utánpótlás vonalon is megkezdődött, de a COVID közbeszólt … elfogytak a felnőtt játékosok.

Megkeresték Marcaliból és elvállalta, hogy segít csapatnak bent maradni az NB2 -be. 2022 január elsejével a Marcali VSZSE felnőtt női csapatának edzője, Sziva-Balogh Piroskával együtt dolgozva.