Magyar Viktor

Véget ért a kosárlabda gyermekbajnokság. Magyar Viktort a Marcali Szürke Farkasok edzőjét kérdeztem a szezonról.

Hogy sikerült a bajnokság? Arra kérlek, foglald össze a szezonban történteket.

A gyermek (2000-ben születettek) U12 bajnokságban szerepeltünk. Idén is a székesfehérvári régióban játszottuk az alapszakasz fordulóinkat ahol 9 csapat szerepelt A, B, C csoportokban. Az erőviszonyokat, lehetőségeket figyelembe véve sikerült azt az eredményt elérni, amit év elején kitűzött célként megfogalmaztam a csapatnak, ez pedig a régió első három helye volt. A 7. fordulót követően a második helyen végeztünk, a kiemelkedően jó Albacomp csapata mögött.

Ez a helyezés annak ismeretében is szép, hogy sajnos szinte egész évben létszám gondokkal küzdöttünk a tavalyi csapatból öten hagyták abba a kosarazást . A 2. helyünknek köszönhetően a 8. fordulót Sopronban játszottuk az országos döntőbe kerülésért. Az első mérkőzésen a Szombathely ellen kaptunk ki, majd a Székesfehérvárral kellett játszanunk és sajnos nagyarányú vereséget szenvedtünk. Ezzel számunkra véget ért a bajnokság és az országos középmezőnyben végeztünk. Az év eleji és év végi játékunkat összehasonlítva tapasztalható javulás, bízom benne hogy ez tovább folytatódik. Jövőre a serdülő bajnokságban folytatjuk a 99-es korosztállyal kiegészülve remélhetőleg több kosarazni akaró fiúval.

Terveztek a nyárra edzőtábort? Mikor kezditek a felkészülést a következő szezonra?

Igen, lesz nyári edzőtáborunk augusztus elején. Terveim szerint a Városi Sportcsarnokban és a fürdő pályáin fogunk alapozó jellegű edzéseket végezni, ezt követően pedig heti legalább 1-2 alkalommal edzésekkel készülünk egészen az iskolakezdésig.

Köszönöm!