ikon birk IDŐGÉP - sportcsarnok

Marcali Városi Sportcsarnok megalakulása
Kiss László visszaemlékezése

Húsz éves lesz ebben az évben a Marcali Városi Sportcsarnok és vele együtt a Marcali Város Szabadidő Sportegyesület. Beszélgetés Kiss Lászlóval, az intézmény igazgatójával, aki egyben a Marcali VSZSE elnöke. Egy három részletben olvasható beszélgetés első részét olvashatják most a Sportcsarnokról és a vásárokról, a következő két rész majd a sporttal foglalkozik.

A Marcali Városi Sportcsarnok Története az 1991. április 17-i Városi Önkormányzat Képviselőtestületi ülésén kezdődött, melyen döntés született – a Marcaliban eddig nem létező -, nemzetközi méretű Központi Tornaterem (Sportcsarnok) megépítéséről.

letesitmeny csarnok

TOVÁBB

ikon birk IDŐGÉP - kézilabda (1998-2010)

A Marcali kézilabdázás története (1998-2010)
Tóth István visszaemlékezése

Ismerjük Marcali kézilabdázásának történetét addig a pillanatig, míg Kiss László bajnokságot nyert csapatával az NB II-ben. A következő korszak edzői szempontból   személyedhez kötődik. Hogy kerültél éppen Te képbe?

Mielőtt a kérdésre válaszolnék, hozzáteszem, hogy az NB II-ben is (!), hisz a megyeiben már nyert egyet, úgyhogy rögzítsük: Kiss Laci kétszeres bajnok Mester, na ezt tényleg nem lesz egyszerű felülmúlni! Én már nem is szállok harcba érte…

Toth_Pisti

TOVÁBB

ikon birk IDŐGÉP - diákkosárlabda

A diákkosárlabda múltja
Bőle László visszaemlékezése

Folytatódik a Marcali VSZSE megalakulásának 20. évfordulójához kapcsolódó interjú sorozat. Ez alkalommal a diákkosárlabda múltja került „terítékre". Bőle László, a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola testnevelő tanára, volt az interjú alanyom.

megyei

TOVÁBB

ikon birk IDŐGÉP - kézilabda (1993-1998)

A Marcali kézilabdázás története (1993-1998)
Kiss László visszaemlékezése

1993.-ban a Sportcsarnok átadásával megkezdődött a Marcali női kézilabdázás „újkori” története. Hogyan emlékszel erre?

Valóban sorsdöntő volt egy fedett, nemzetközi méretű létesítmény létrejötte a városban, hisz egyre jobban teremsporttá vált a kézilabda.

Vass_Vince

TOVÁBB

ikon birk IDŐGÉP - kosárlabda

A Marcali kosárlabdázás története
Várfalvi István és Tóth János visszaemlékezése

A Marcali VSZSE megalakulásának 20 éves évfordulóját ünneplő cikksorozatnak a felnőtt férfi kosárlabda történetét feldolgozó írását olvashatják a következőkben. Beszélgető partnerem a „Bubu" és a „Csaszi" volt. Hogy emlékeztek vissza kezdetekre? Mióta van Marcaliban jelen a kosárlabda mint sportág?

Néhány fiatalember 1969 –ben kezdte el komolyabban űzni ezt a Marcaliban korábban „nem ismert" sportágat. Az első csapat még a Honvédséghez kapcsolódott, de hamarosan Marcali SE néven szerepeltünk a Somogy megyei bajnokságban. Abban a csapatban játszott a Bakos Tóni, a Bicskei Tibi, a Bartsch János, Farkas Gyula, Tóth János, a Gyárfás „Törzsfőnök" Tamás, a Czink Gyuszi, a Ficere. A csapat edzője a „Fokos", Fokvári Tanár Úr volt.

kosar_01

TOVÁBB